Számlafeltöltési arány

()

Ebben az útmutatóban a Számlafeltöltési arány teljesítménymutatóról lesz szó.

A számlafeltöltési arány az eMAG Marketplace felületen csatolt számlával teljesített megrendelések százalékos arányát jelenti, a referencia-időszakban teljesített összes megrendeléshez képest.

A mutató rávilágít az eMAG Marketplace platformon generált megrendelésekhez csatolt számlák valós helyzetére. Nagyon fontos, hogy a számlák elektronikus formában az ügyfelek rendelkezésére álljanak, hiszen így a számla hiányával kapcsolatos ügyfélpanaszok jelentős része elkerülhető.

A Számlafeltöltési arány mutató bekerült a Fiók állapot mutató kalkulálásakor vizsgált teljesítménymutatók közé, és ha értéke elmarad az optimális szinttől, az felhasználói fiókja felfüggesztésével járhat.

A Számlafeltöltési arány mutató célja, hogy felhívja figyelmét arra, hogy miért fontos az eMAG Marketplace platformon teljesített rendelésekhez kiállított számlákat online formátumban csatolnia:

  • Növeli a vásárlói elégedettséget;
  • Csökkenti az Üzenetközponton keresztül az elektronikus számla hiányával kapcsolatban érkező panaszok számát.

 

A Számlafeltöltési arány kalkulációjakor a következő referencia-időszakok alkalmazandók:

  • A folyamatban lévő időszak – az aktuális hónap 1. és 28/29/30/31. napja között, mínusz 1 nap;
  • A korábbi referencia időszak – az előző hónap 1. és 28/29/30/31. napja közötti időszak.

 

Az adott referencia időszakban rögzített értékektől függően a számlafeltöltési arány az elért értékküszöb alapján négy különböző besorolást kaphat:

  • Zöld– ami az optimális szintet jelöli, ekkor a mutató a Dashboard-on megjelölt célszám feletti;
  • Sárga– ami figyelmezteti a számlázási folyamat fejlesztésének szükségességére;
  • Piros– ami a mutató veszélyesen alacsony szintjét jelöli, és figyelmezteti, hogy a mutató értéke messze elmarad a várt szinttől;
  • Fekete– amikor a mutató értéke kritikus, ami a felhasználói fiók átmeneti felfüggesztését vonhatja maga után (miután a Számlafeltöltési arány mutató a bekerült a Fiók állapot mutató kalkulálásakor vizsgált teljesítménymutatók közé).

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Itt további információkat és javaslatokat talál az eMAG Marketplace fiók teljesítménymutatóival kapcsolatban is.

Sikeres értékesítést!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE