Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Fizetési módok

()

Az eMAG felületén a vásárlók négy fizetési mód közül választhatnak. Ezek a következők: utánvétel, online kártyás fizetés, banki átutalás, valamint az eMAG által kibocsátott ajándékkártya (voucher) felhasználásával is fizethetnek.

 

Utánvétel

Utánvétes fizetési mód, amikor az eMAG felületén megrendelt termék értéke a kiszállításkor, a csomag átvételekor kerül kiegyenlítésre a futárnál. Javasoljuk, hogy az utánvétes rendelések feldolgozását beérkezésüket követően azonnal kezdje meg, hogy biztosan időben teljesítésre és kiszállításra kerülhessenek.

Ha a felületen generált AWB-t a rendeléshez, és integrált futárszolgálattal dolgozik, az utánvétes rendelések beszedett összege jóváírásra kerül eMAG Marketplace fiókja egyenlegén. Az adott elszámolási időszak szerint az eMAG elutalja az eladónak a rendelések értékének összegét, a vonatkozó jutalékok levonásával, az elszámolás szerint.

Ha az eMAG Marketplace felületen nem generált AWB-t, és nem integrált futárszolgálattal dolgozik, akkor a rendelések beszedett értékét a szállítással megbízott futárszolgálattól fogja megkapni, mivel ebben az esetben az eMAG ezen rendelések bevételeit nem kezeli.

 

Online kártyás fizetés

Az online kártyás rendelések azok, melyeknél a rendelés összegét a vásárló a bankszámlájához rendelt kártyával már kifizette. A kártya azonosítóinak megadásával az ügyfél engedélyezi, hogy a megrendelés értéke számlájáról az eMAG számlájára kerüljön.

Javasoljuk, hogy az online kártyás rendelések feldolgozását beérkezésüket követően azonnal kezdje meg, és ha lehet, élvezzenek prioritást, mivel a vásárló a vételárat ezeknél a rendeléseknél már kifizette. Az online bankkártyás fizetések összegét az eMAG szedi be, és az összeg az adott elszámolási időszak végén a jutalék számlák levonásával kerül utalásra az eladó részére, az elszámolás szerint.

 

Banki átutalás

A banki átutalással fizetett rendelések feldolgozására és kiszállítására csak azután kerüljön sor, hogy megbizonyosodott arról, hogy a rendelés értéke megérkezett bankszámlájára.

A rendelés megerősítéséről szóló email-ben a vásárlónak kiküldésre kerül egy az eMAG Marketplace felületen automatikusan generált proforma számla, ami alapján a vásárló gondoskodhat az utalásról.

Ez a proforma számla tartalmazza:

  • az Ön bankszámlaszámát;
  • a számlavezető bankja nevét;
  • a befizetési határidőt.

A banki átutalásos rendelések összege közvetlenül az eladó bankszámlaszámára érkezik, tehát az eMAG az ezzel a fizetési móddal r az eMAG az ezzel a fizetési móddal rendezett rendelések bevételeit nem kezeli.

endezett rendelések bevételeit nem kezeli.

 

Ajándékkártya / Voucher

Az ajándékkártya vagy voucher egy olyan, az eMAG által nyújtott szolgáltatás, amit bármely ügyfél, függetlenül attól, hogy természetes vagy jogi személy, igénybe vehet az eMAG weboldalán megrendelt termékek vételárának kiegyenlítésére. A felhasznált ajándékkártyák értéke megjelenik az eMAG Marketplace felületen kiállított utalvány elszámolási értesítőn, és értéke automatikusan kompenzálásra kerül a jutalékszámlákkal, az elszámolás szerint. Ezeket az elszámolási értesítőket a Pénzügyi kérdések – Részletes riportok menüpontban találja.

 

Ecredit rendelések

A vásárló a termékrendelésnél kiválaszthatja az eCredit fizetési módot, Önnek pedig automatikus értesítő email érkezik a megrendelés részleteiről, de a hitelkérelem bank általi jóváhagyásáig nem láthatja azt a fiókod Rendelések menüpontjában. Az értesítés kézhezvételétől kezdve és addig, amíg a megrendelés meg nem jelenik a fiókjában (vagy amíg meg nem kapja a második értesítést a hitelkérelem elutasításáról), elengedhetetlen, hogy a szükséges készletet lefoglalja és frissítse az eMAG Marketplace platformon, mivel az nem fog automatikusan kikerülni a rendszerből a hitel-elszámolási időszak alatt. Ez a művelet segít elkerülni a készlethiányos helyzeteket a folyamat során.

 

Az eMAG Academy felületen folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, melyek segítségére lehetnek a felület használatával kapcsolatos kérdései megválaszolásában. Itt pénzügyi, számlázással kapcsolatos témában is talál további információkat.

 

Sikeres értékesítést!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE