Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Pénzügyi információk

()

A Pénzügyi kérdések menüvel kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtöttünk össze.

Ebben az útmutatóban a Pénzügyi kérdések menüpontot járjuk körül, és bemutatjuk, hogy mely keresett információt, hol és milyen formában érheti el a felületen.

Minden eladói tevékenységből fakadó pénzügyi tételt, ami alapján az elszámolás történik, a következők szerint, további almenüpontokban ellenőrizhet. Az eladói tevékenységéből eredő összes pénzügyi dokumentumot archiváljuk és 7 almenüpontban csoportosítjuk.

Ezek az alábbiak:

  • Részletes riportok – a különböző számla típusokhoz vonatkozó tételes részletes kimutatásokat éri el itt.
  • Számlák – itt megtalálja azokat a pénzügyi dokumentumokat, melyek alapján az elszámolás történik. Ezek a következők:
  • jutalékszámlák, melyekben az egyes referencia időszakokra vonatkozóan a szerződés szerint megállapított jutalék kerül kiszámlázásra;
  • a voucher utalványszámlák, ahol a voucher-hez (vagy ajándékutalványhoz) vonatkozó utalvány elszámolási értesítőt találja, melynek értéke a szerződésnek megfelelően automatikusan a partner által kerül a Extrem Digital- eMAG Kft. részéről bekérésre ( úgymond „számlázásra”), tehát a kompenzáció automatikusan történik;
  • sztornó számlák, melyek keretében azokra a rendelésekre vonatkozó jutalék összege kerül jóváírásra, amelyekre egy korábbi elszámolási időszakban kiszámláztuk a jutalékot, de a rendelés sikertelen teljesítés miatt visszaérkezett.
  • Fizetési értesítések – innen tölthető le az aktuális elszámoláshoz tartozó elszámolási bizonylat részletezője, illetve vonatkozó számlák és rendelések.
  • Dokumentumok – az FBE szolgáltatáshoz vonatkozó pénzügyi dokumentumok érhetők el itt.
  • Ügyfél pénz beérkezés – itt tekintheti át a bevételezett kártyás rendelések listáját, valamint azt is ellenőrizheti, vannak-e olyan rendelései, ahol a fizetés sikeresen beérkezett, de értékük kifizetését blokkoltuk a vonatkozó rendelés vagy visszaküldés nyitott státusza miatt.
  • Egyenleg – pénzügyi egyenlegét elszámolási időszakokra lebontva tekintheti át. Tehát itt láthatja a bankkártyás fizetéssel teljesített rendelésekre bevételezett összegeket, a jóváírt voucherek értékét, a jutalék- és sztornószámlák összegét előjelesen összevezetve. Az Aktuális egyenleg oszlopban pedig mindig ellenőrizheti az adott referencia időszak szerinti aktuális egyenlegét.
  • Product P & L – a rendelések nettó értékét tekintheti át, az adott rendelésre vonatkozó jutalék levonását követően.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, hogy még könnyebbé tegyük az eladói tevékenységét az eMAG Marketplace felületén.

További jó munkát kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE