Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

KPI toolbar – virtuális asszisztens

()

Ebben a videóban bemutatjuk a Dashboard oldal tetején található KPI-toolbar virtuális asszisztenst.

Nagyon fontos számunkra, hogy olyan releváns megoldásokat biztosítsunk, amelyek fejlesztik fiókjának állapotát, hiszen ezáltal ügyfeleink elégedettsége is növekedhet. Ugyanakkor biztosak szeretnénk lenni abban, hogy egyetlen olyan lehetőséget vagy döntést sem szalaszt el, amivel eMAG Marketplace eladásait növelheti, hiszen ezek ennek a virtuális asszisztensnek köszönhetően egy kattintásnyira elérhetőek a felületen.

A KPI toolbar iránymutatást nyújt fiókja fejlesztését és biztonságos működtetését illetően.

Itt folyamatosan tájékoztatjuk arról, mely területek szorulnak fejlesztésre, illetve, hogy milyen lépéseket tehet az adott fejlesztés érdekében, és hogy ezáltal milyen előnyre tehet szert, útmutatásainkat követve.

Az eMAG Marketplace fiókba való bejelentkezést követően a KPI toolbar a főoldal fejlécében jelenik meg. A KPI toolbar része az Ön eMAG Marketplace virtuális asszisztensének, és teljes egészében személyre szabott információkat jelenít meg, hogy ezáltal értékesítési segédjeként funkcionálhasson. Itt csak olyan mutatók jelennek meg, ahol fejlesztésre van szükség, és segítségére lesz azoknak a lépéseknek a meghatározásában, melyek az adott mutató értékét fejlesztik, illetve eladásait növelhetik.

Az eszközsáv információi azokra a területekre hívják fel a figyelmét, ahol valami miatt beavatkozásra van szükség az eMAG Marketplace felületen, a platformon nyújtott teljesítmény fejlesztésének érdekében. A főbb üzenettípusok a következők:

A legnépszerűbb hirdetési javaslatok

Ennek az eszköznek a használatával gyorsan hozzáadhatja a magas értékesítési potenciállal rendelkező termékeket az eMAG Ads kampányokhoz. Amennyiben rákattint a Dashboard-on a legnépszerűbb hirdetési javaslatokra, megjelenik a kampányba hozzáadható ajánlott termékek száma, valamint, hogy mennyivel növelheti eladásait, ha a 3 top ajánlott termékét feltölti az Ads kampányba.

A tartalom minőségének javítása

  • Itt olyan ajánlatokat talál, amelyeknek dokumentációja fejlesztésre szorul, mert vagy nem töltötte ki az összes ajánlott paramétert, vagy hiányzanak bizonyos kötelező paraméterek;
  • Feltüntetjük az általunk becsült extra bevételt, amire a hiányzó adatok és információk megadásával, a leírás részletesebb kidolgozásával szert tehet;

A megfelelően kidolgozott, részletes termékdokumentáció az online értékesítési felületen azért nagyon fontos, mert a vásárló csak ebben a formában találkozik a termékkel, és a dokumentációnak kell helyettesítenie a termék fizikai megtekinthetőségét.

Nincs raktáron a következő 7 napban

Itt olyan ajánlatokat talál, amelyeknek volt eladásuk az elmúlt 30 napban, és előrejelzésünk szerint, amit korábbi eladásai alapján kalkulálunk, a készlet 7 napon belül kimerülhet. Feltüntetjük az általunk becsült mennyiséget a korábbi eladásai alapján a következő 30 napra, és az extra bevételt, amit a készlet biztosításával nyerhet.

Lent, az összes ajánlat megtekintése gombra kattintva automatikusan átkerül arra az oldalra az eMAG Marketplace felületen belül, ahol a beállított szűrő feltételek csak azon termékeket mutatják, amelyek a következő 7 napban kifogyhatnak és javasoljuk beszerzésüket.

Nincs raktáron az elmúlt 7 napban

  • Itt olyan ajánlatokat talál, melyeknek volt eladásuk az elmúlt 30 napban, de készletük elfogyott az elmúlt 7 napban, vagyis a megjelenítésük pillanatában készlet nélkül szerepelnek;
  • Megmutatjuk az általunk beszerzésre javasolt becsült mennyiséget, ami a korábbi eladások alapján kerül meghatározásra, illetve az extra bevételt, amire a készlet beszerzésével tehet szert;
  • Lent, az összes ajánlat megtekintése gombra kattintva automatikusan átkerül arra az oldalra az eMAG Marketplace felületen, ahol a beállított szűrő feltételek csak azon termékeket mutatják, amelyek az előző 7 napban kifogytak és beszerzésüket ajánljuk.

Árcsökkentési lehetőségek

Ezen funkció azokat a termékeket jeleníti meg, ahol szükség lehet a termék árának ellenőrzésére és esetleges módosítására.

Az összes ajánlat megtekintése gombra kattintva a Saját ajánlataim – Árak menüpontba navigál a rendszer, ahol különböző widget-eken is kiemeljük, hogy mely termékek árát milyen szempontból érdemes ellenőriznie.

Az Árcsökkentési lehetőség widget azokat a termékeket mutatja, amelyeket más eladók a felületen alacsonyabb áron kínálják az Ön által beállított eladási árnál. Az Érvénytelen árral jelölt termékek pedig a felület árellenőrző funkciójának működése miatt jelenleg inaktívak a felületen, és visszaaktiválásukhoz az Ön ellenőrzése és jóváhagyása szükséges.

Fiókja folyamatos fejlődésének nyomon követésének biztosítása érdekében kiemelt helyen, a KPI toolbar jobb felső sarkában 2 lényeges mutató is megjelenik:

 • Értékesítés alakulása/ YTD Sales
  • Lehetővé teszi, hogy kövesse fiókjában az éves értékesítés alakulását, és megfigyelheti az évről-évre történő változásokat.
 • Értékelés
  • Nyomon követheti az NPS-t az elmúlt 30 napban teljesített rendeléseknél.
  • Az NPS eredményeket a kívánt időszakra szűrve áttekintheti.
  • A vásárlói élmény szempontjából további kiemelt mutatókat is talál itt, mint például a megrendelések teljesítését, és a szállítási sebességet.

A megjelenített információkat a KPI toolbar használatával közvetlenül Excel formátumban is letöltheti.

Meggyőződésünk, hogy ez a virtuális asszisztens rövidesen funkciói megismerését követően elengedhetetlen virtuális segédjévé válik az eMAG Marketplace-en végzett valamennyi tevékenységéhez, hogy így folyamatosan növekedhessen, a minőségi szolgáltatási színvonalat biztonságosan fenntarthassa, és hogy minimális erőfeszítéssel látványos eredményeket érhessen el. Folyamatosan ellenőrizze fiókja állapotát és bizonyosodjon meg arról, hogy a fiók mutatói a lehető legjobbak, és hogy a legkedvezőbben döntött értékesítési eredményei növelése érdekében.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE