Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Kategóriák, amelyek kezelési ideje meghosszabbítható

()

Ebben a bemutatóban megmutatjuk, mely termékkategóriákhoz kapcsolódik hosszabbított kezelési idő az eMAG Marketplace platformon.

 

Az eMAG Marketplace platformon a futárrendelés feldolgozására és kézbesítésére rendelkezésre álló napok száma az online kereskedelemre jellemző: 0 és 9 munkanap. Azonban lehetőséged van akár 90 napos szállítási időt is beállítani olyan kategóriákhoz, amelyekhez hosszabb rendelésfeldolgozási idő szükséges, mint például:

 • Külföldi könyvek
 • Horgászfelszerelések
 • Bútorok
 • Szaniter termékek
 • Évszak
 • Világítás és Elektromos

 

Ez a kategóriák listája, amelyek mentesek a szokásos szállítási határidő alól, olyan termékekre vonatkozik, amelyeknél tudjuk, hogy némi nehézséget okozhat a raktározás és a szállítás, vagy részei különleges gyűjteményeknek, limitált szériában készülnek, vagy hosszabb gyártási időt igényelnek.

 

Mit jelent a kezelési idő?

 

A kezelési idő, vagyis az a napok száma, amely szükséges a csomag átadásához a futárnak, az az időtartam, ami szükséges egy rendelés feldolgozásához és teljesítéséhez annak fogadása után.

Ez többek között olyan tevékenységeket foglal magában, mint az ellenőrzés, a csomagolás, a címkefelhelyezés, az AWB (csomagszám) létrehozása, átadása a futárnak, és a rendelés státuszának “Befejezett” jelölése a platformon.

A rövidebb kezelési idő pontosabb becsült szállítási időt eredményez a vásárló számára a termékoldalon, ami gyorsabb rendelés teljesítést és javított vásárlói elégedettséget eredményez, ami jobb konverziós arányokhoz és magasabb értékesítéshez vezet.

A kezelési idő nem tartalmazza a futárszolgálat szállítási idejét a csomag felvétele és a vevő címének átadása között.

 

A különböző termékek széles választéka néha különböző rendeléskezelési eljárásokat igényel. Mivel szükséged lehet más időszakra a teljesítésükre, főleg a Cross-border projekt keretein belül, amivel vállalkozásodat regionálisan bővíthesd Romániában és Bulgáriában, új időintervallumok találhatók a rendelkezésre álló kezelési idő beállítások listájában: 4, 5, 7, 8, 10, 15, 21, 27, 45.

 

Mostantól képes leszel beállítani a kezelési időt a listázott termékeidhez mindhárom országban: RO, HU és BG, úgy, hogy az alábbi értékek egyikét választod:

 

Javaslatok:

 • Állítsd be ugyanazt a kezelési időt mindhárom országban.
 • Állíts be rövid szállítási időt a csomagokhoz, de győződj meg arról, hogy megfelelően teljesíteni tudod a rendeléseket. Így növeled a konverziós arányodat, és elkerülheted azokat a helyzeteket, amikor az ügyfelek hosszabb szállítási idő miatt elhagyják a kosarat.

 

Hogy könnyebb legyen számodra felmérni a termékeid készletigényét, javasoljuk, hogy használd a fiókodban elérhető eszközöket annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb szállítási időt kínálhasd:

 

 • A “Saját Ajánlatok” részben megtekintheted a termékeid teljesítményét az elmúlt 30 napban. Itt tanulmányozhatod, hogy mely termékek kapnak látogatást és eladást.
 • Az eMAG Ads menüpont – “Vásárlói Érdeklődés” részben megtekintheted, hogy mely termékeket adták hozzá a kedvencekhez és melyeknek van értékesítési potenciálja.
 • A dinamikus KPI eszköztáron megtekintheted azokat a termékeket, amelyeknek kifogyási kockázata van a következő 7 napban, így jobban tervezheted készleteid feltöltését.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseidre mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE