Dashboard

()


Üdvözöljük felhasználói fiókja Dashboard felületén!

Ez az eladói fiók főoldala, ahol az összes opciót, forgalmi adatot és eladási statisztikát megtekintheti eMAG Marketplace vállalkozására vonatkozóan. Ez lesz a felületnek azon része, ahol a legtöbb időt tölti majd. Innen valamennyi menüpontot és lehetőséget közvetlenül elér.  A dashboard gombra kattintva bármelyik menüpontból egyből visszatérhet ide, a főoldalra.

 

A Dashboard-on a következők láthatók:

  1. Menüpontok

A főoldal bal oldalán található ez a rész, itt elérheti el a fiókja rendelkezésre álló menüpontjait. Innen tudja kezelni a fióktevékenységével kapcsolatos összes folyamatot: a vállalat jogi információitól kezdve a terméklistákon, a megrendelések és a visszaküldések feldolgozásán át az eMAG-on szervezett kampányokban való részvételig, a termékek teljesítményének elemzéséig vagy a Marketplace eladásokkal kapcsolatos pénzügyi részletekig rengeteg információ elérhető innen.

 

  1. KPI toolbar

A KPI toolbar része az Ön eMAG Marketplace értékesítési segédjének, és teljes egészében személyre szabott. Ezen funkció csak olyan mutatókat jelenít meg, ahol fejlesztésre van szükség, és segítségére lesz azoknak a lépéseknek a meghatározásában, melyek az adott mutató értékét fejlesztik, illetve eladásait növelhetik. Az eMAG Marketplace fiókba való bejelentkezést követően a KPI toolbar a főoldal fejlécében jelenik meg, és itt egyetlen kattintással a következő kimutatásokat éri el: Nincs raktáron a következő 7 napban; Nincs raktáron az elmúlt 7 napban; az Értékesítés alakulása; az NPS mutató értéke, és további hasznos információk. Innen könnyen elérheti azokat a menüpontokat, ahol a tartalom javításával vagy az ár módosításával akár eladásait is növelheti.

 

  1. To Do List

Ezen a területen azokat a “teendőket” láthatja, melyekre fiókja teljesítményének fokozása érdekében érdemes sort kerítenie. Itt külön kiemeljük, mely kampányokban vehet részt, az eMAG Marketplace platformon megrendelt termékeiről és készletszintjeiről is értesítjük itt, ha ez szükséges, valamint a teljesítménymutatók alacsony szintjére is felhívjuk figyelmét, hogy a vonatkozó teendőkre időt szánhasson.

 

  1. Eladási statisztikák

Ez az a rész a főoldal közepén jelenik meg. Itt a jelenlegi értékesítési eredményeket vetjük össze az előző időszakkal. A beérkezett rendelések számához képest áttekintheti a folyamatban lévő, befejezett vagy törölt megrendelések számát, valamint a késve teljesített megrendelések arányát. Az értékesítési statisztikák segítségével elemezheti, hogyan kezeli és dolgozza fel az eMAG Marketplace felületen beérkező rendeléseit.

 

  1. Még folyamatban lévő késett rendelések, Eladói teljesítmény

Ezen a két területen egyszerűen áttekintheti, hogy mely megrendelések késnek, hiszen ezek fokozott odafigyelést igényelnek, nehogy hatással legyenek értékesítési teljesítményére. Az Eladó teljesítménye szakasz heti szintű jelentéseket tartalmaz termékei teljesítményéről, valamint arról, hogy mely termékkategóriák növelték bevételeit, és itt talál egy ügyfél-elégedettségi kimutatást is, ahol a teljesített megrendelésekhez kapott értékeléseket és a vásárlói megjegyzéseket is áttekintheti.

 

  1. Termékek

Ez a rész a közzétett, validálásra váró és elutasított termékek teljes számáról nyújt áttekintést. Az egyes kategóriák részleteit külön-külön megtekintheti a fájlok letöltésével: a KözzétéveÉrvényesítésre vár, és az Elutasított dokumentáció gombra kattintva.

 

  1. Termék statisztikák

A készlet nélküli termékek számát, valamint azon termékek számát mutatja, melyekre az eMAG Marketplace platformon rendelés érkezett.

 

  1. Platform integráció és műszaki dokumentáció

A platform integrációs rész azoknak az eladóknak szól, akik az itt elérhető e-kereskedelmi platformok valamelyikét használják: PrestaShop, Opencart, WooCommerce, Magento2, Shopify, Magento. Itt az eMAG által fejlesztett bővítmények egyikét töltheti le, hogy termékeit egyszerűbben tölthesse át az eMAG Marketplace felületre. A műszaki dokumentáció rész alatt találja az összes segédanyagot, ami az áruház Marketplace platformmal való szinkronizációjához szükséges.

 

  1. Account health

Ez a rész mutatja fiókja fiók állapotát (Account health), és az elért eredményeket valamennyi teljesítménymutatóhoz vonatkozóan megjeleníti. A mutatók az előző és az aktuális referencia-időszakra is áttekinthetők itt.

 

Az eMAG Academy felületen az Dashboard egyes területeihez kapcsolódóan további részleteket is talál, amelyek segítségére lehetnek abban, hogy eMAG Marketplace felhasználói fiókja valamennyi lehetőségét kihasználhassa, és hogy fiókját minél magabiztosabban kezelhesse.

Sikeres értékesítést!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE