Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Dashboard

()

Üdvözöljük felhasználói fiókja Dashboard felületén!

Ebben a tájékoztató videóban, bemutatjuk ez eMAG Marketplace platform Dashboard oldalát.

 

Ez az eladói fiók főoldala, ahol az összes opciót, forgalmi adatot és eladási statisztikát megtekintheti eMAG Marketplace vállalkozására vonatkozóan. Ez lesz a felületnek azon része, ahol a legtöbb időt tölti majd. Innen valamennyi menüpontot és lehetőséget közvetlenül elér.  A dashboard gombra kattintva bármelyik menüpontból egyből visszatérhet ide, a főoldalra.

 

A Dashboard-on a következők láthatók:

 

Menüpontok

A főoldal bal oldalán található ez a rész, itt elérheti el a fiókja rendelkezésre álló menüpontjait. Innen tudja kezelni a fióktevékenységével kapcsolatos összes folyamatot: a vállalat jogi információitól kezdve a terméklistákon, a megrendelések és a visszaküldések feldolgozásán át az eMAG-on szervezett kampányokban való részvételig, a termékek teljesítményének elemzéséig vagy a Marketplace eladásokkal kapcsolatos pénzügyi részletekig rengeteg információ elérhető innen.

KPI toolbar

KPI toolbar része az Ön eMAG Marketplace értékesítési segédjének, és teljes egészében személyre szabott. Ezen funkció csak olyan mutatókat jelenít meg, ahol fejlesztésre van szükség, és segítségére lesz azoknak a lépéseknek a meghatározásában, melyek az adott mutató értékét fejlesztik, illetve eladásait növelhetik. Az eMAG Marketplace fiókba való bejelentkezést követően a KPI toolbar a főoldal fejlécében jelenik meg, és itt egyetlen kattintással a következő kimutatásokat éri el: A legnépszerűbb hirdetési javaslatok, A tartalom minőségének javítása, Nincs raktáron a következő 7 napban; Nincs raktáron az elmúlt 7 napban; Árcsökkentési lehetőségek, az Értékesítés alakulása; az NPS mutató értéke. Innen könnyen elérheti azokat a menüpontokat, ahol a tartalom javításával vagy az ár módosításával akár eladásait is növelheti.

 

Kampányok sáv:

Ez egy opcionális sáv, akkor jelenik meg, amikor egy kampány megnyitásra kerül, és Önnek lehetősége van termékeket feltölteni. Információkat tudhat itt meg arról, az adott kampány mikor kezdődik és fejeződik be, láthatja a kampány fontossággát, illetve innen egy kattintással elérheti a kampányspecifikus termékfájlt is.

A Csatlakozz most gomb segítségével a kész kampányajánlatok fájlt egyszerűen fel lehet tölteni közvetlenül a Dashboard oldalról.

 

eMAG Ads teljesítmény:

Ebben a sávban az eMAG Ads kampányaival kapcsolatos információkat láthatja. Első helyen az Ads kampányban szereplő termékek összes értékesítését mutatja az előző és az aktuális hónapban. Láthatóak a kampányok aktuális kattintásszáma a jelenlegi és a múlt hónapban. Továbbá itt gyorsan megtekintheti, mennyi eMAG Ads Credit maradt az egyenlegén.

Határon túli értékesítést támogató program sáv:

Amennyiben szeretne részt venni programunka, kattintson arra az országra, ahol szeretné megkezdeni az értékesítést, és a regisztráció automatikusan megkezdődik.

Hírlevelek:

A Dashboard oldalon találkozhat a hírlevelek sávval, azonban kérjük, hogy mindig figyelje az email fiókjába érkező leveleinket!

 

Eladási statisztikák

Ez az a rész a főoldal közepén jelenik meg. Itt a jelenlegi értékesítési eredményeket vetjük össze az előző időszakkal. A beérkezett rendelések számához képest áttekintheti a folyamatban lévő, befejezett vagy törölt megrendelések számát, valamint a késve teljesített megrendelések arányát. Az értékesítési statisztikák segítségével elemezheti, hogyan kezeli és dolgozza fel az eMAG Marketplace felületen beérkező rendeléseit.

 

Még folyamatban lévő késett rendelések, Eladói teljesítmény

Ezen a két területen egyszerűen áttekintheti, hogy mely megrendelések késnek, hiszen ezek fokozott odafigyelést igényelnek, nehogy hatással legyenek értékesítési teljesítményére. Az Eladó teljesítménye szakasz heti szintű jelentéseket tartalmaz termékei teljesítményéről, valamint arról, hogy mely termékkategóriák növelték bevételeit, és itt talál egy ügyfél-elégedettségi kimutatást is, ahol a teljesített megrendelésekhez kapott értékeléseket és a vásárlói megjegyzéseket is áttekintheti.

Termékek

Ez a rész a közzétett, validálásra váró és elutasított termékek teljes számáról nyújt áttekintést. Az egyes kategóriák részleteit külön-külön megtekintheti a fájlok letöltésével: a KözzétéveÉrvényesítésre vár, és az Elutasított dokumentáció gombra kattintva.

 

Termék statisztikák

A készlet nélküli termékek számát, valamint azon termékek számát mutatja, melyekre az eMAG Marketplace platformon rendelés érkezett.

 

Platform integráció és műszaki dokumentáció

A platform integrációs rész azoknak az eladóknak szól, akik az itt elérhető e-kereskedelmi platformok valamelyikét használják: PrestaShop, Opencart, WooCommerce, Magento2, Shopify, Magento. Itt az eMAG által fejlesztett bővítmények egyikét töltheti le, hogy termékeit egyszerűbben tölthesse át az eMAG Marketplace felületre. A műszaki dokumentáció rész alatt találja az összes segédanyagot, ami az áruház Marketplace platformmal való szinkronizációjához szükséges.

Account health

Ez a rész mutatja fiókja fiók állapotát (Account health), és az elért eredményeket valamennyi teljesítménymutatóhoz vonatkozóan megjeleníti. A mutatók az előző és az aktuális referencia-időszakra is áttekinthetők itt.

Az eMAG Academy felületen az Dashboard egyes területeihez kapcsolódóan további részleteket is talál, amelyek segítségére lehetnek abban, hogy eMAG Marketplace felhasználói fiókja valamennyi lehetőségét kihasználhassa, és hogy fiókját minél magabiztosabban kezelhesse.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE